World Of Warcraft játék teszt és bemutató

World Of Warcraft játék teszt és bemutató

A mai napon nagyon sokat gondolkoztam azon hogy milyen cikket írjak, végül úgy döntöttem, hogy írok egyet a W.O.W.-ról, vagyis a World Of Warcraft-ról, mivel sok ismerősöm, barátom játszik vele. Kezdetnek annyit a W.O.W.-ról, hogy a Blizzard Entertainment 2004-ben megjelent számítógépes játéka, ami a nagy sikerű Warcraft sorozat történetét folytatja... A játék stílusa MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), azaz csak interneten keresztül játszható szerepjáték, melyet egyszerre akár több százan vagy ezren, de akár millióan is játszhatnak egy online világban. Igaz az eredeti World Of Warcraft szerveren játszáshoz elő kell fizetni minden hónapban!

A játékhoz négy kiegészítő lemez készült eddig. Az első kiegészítő, a The Burning Crusade 2007. január 16-án, a második kiegészítő, a Wrath of the Lich King 2008. november 13-án, a harmadik kiegészítő, a Cataclysm 2010. december 7-én jelent meg, a negyedik kiegészítőt, a Mists of Pandaria-t pedig a 2011. október 21-22-én megtartott Blizzcon rendezvényen jelentették be és az eredeti WoW szeron már fut is...de megerősített hírek szerint a tört szerokon is legalább 2012 nyarán már elérhető lesz ez az új kiegészítő!!! ... Akár szeretjük a Pandát akár nem :D...Mivel vele együtt jár egy új kaszt a Monk (vagyis szerzetes). A Mists of Pandariát az eddigiek alapján lehet szeretni és lehet nagyon utálni, de azért én még felsorolom a többi előnyét is: az új szinthatár 90, új tartalmakat (három új raid, négy új PVP zóna), átalakított talentrendszert tartalmazó játék megjelenésére azért vagyunk ilyen kíváncsiak! A Blizzardot mindettől függetlenül nem kell félteni: mind a questek, mind a raidek minősége kifogástalan volt a Cataclysm-ban, ezek alapján pedig az új kiegészítő is roppant élvezetesnek igérkezik. Ezért ti se hagyjátok majd ki!! De ez az új kiegészitő várható volt, mivel az A World of Warcraft minden idők legnépszerűbb online szerepjátéka, ehhez semmi kétség nem fér.

A Blizzard aranytojást tojó tyúkja azonban az elmúlt egy évben elérkezett egy fordulóponthoz: a növekedést előbb egyenletes, majd enyhe visszaesés követte, ami az előfizetők számát illeti. Ennek oka leginkább abban rejlik, hogy az időközben átalakult fejlesztőcsapat (a veteránok már a szupertitkos Titan fejlesztésében érdekeltek) nem tudtott elég gyorsan tartalmat készíteni, az új raidek közt eltelt idő egyre nagyobbá vált - a több, mint fél évtizede piacon lévő játék pedig a folyamatos megújulás ellenére is kezdheti kicsapni a biztosítékot a régi rajongóknál is, de ezt most a Mists of Pandariával korrigálják... remélhetőleg :D.

De most beszéljünk a WoW-ról. A World of Warcraft jelenleg 12 millió előfizetővel rendelkezik, ezzel a világon a legnépszerűbb MMORPG, és ugyanezen cím alatt a világrekordot is tartja! 2008-ban a többjátékos játékok piacának 62%-át birtokolta!

Egy kicsit a szerverekről. A játékosoknak, mikor belépnek a játékba, választaniuk kell a szerverek, avagy világok közül. Egy szerveren egy előfizetésről maximum 10 karakter lehet és legfeljebb 50 karakter indítható előfizetésenként. Az európai szerverek közül választható angol, spanyol, francia, német vagy akár orosz nyelvű is de már vannak magyar nyelvü szerverek is. Ez azt jelenti, hogy a játékon belüli szövegek az adott nyelven olvashatók, a játékmesterek is ezen a nyelven kommunikálnak és ez a szerver domináns beszélt nyelve.

Az elérhető szervertípusok:

PvE (avagy Normál) - Ebben a szervertípusban a játékos a környezete ellen harcol. A játékosok közti nyílt ellenségeskedés csak speciális PvP állapotban érhető el.

PvP- Ebben a szervertípusban a játékosok közti nyílt ellenségeskedés van a központban. A territoriális  rendszer alatt a játékos kerülhet baráti; ellenséges  vagy vitatott zónákba, az első kettő attól függ, hogy ki melyik oldalon áll. Néhány város, mint Shattrath City vagy Dalaran egy speciális jelző (sanctuary) alatt van, ahol tilos a frakciók közötti nyílt támadás, amelynek betartatását az őrök végzik.

RP- Ezen a szervertípuson a játékosnak kötelező a szerepjátszás  az általa választott karakter bőrébe bújva, így a nem megfelelő név, a túlzott szlenghasználat vagy fantáziátlan társalgási szokások akár büntetést, sőt, kitiltást is maguk után vonhatnak. A PvE szabályai érvényesek itt.

RP-PvP- Ugyancsak szerepjátszó szerver, de itt már a PvP szabályai érvényesek.

Az alapjátékban nyolc faj közül lehet választani, de ez a szám az első kiegészítővel, a The Burning Crusade- megjelenésével tízre, majd a harmadik kiegészítővel, a Cataclysm után tizenkettőre emelkedett és, ha minden jól megy, akkor a Mists of Pandariával tizennégyre emlkedik! A fajok két, egymással harcban álló frakcióba tömörűlnek: ez a Szövetség (Alliance) és a Horda (Horde). Továbbá a fajok kezdő tulajdonságai némileg eltérnek, és mindegyiknek van jellegzetes képessége, illetve saját nyelve.

Kasztok (Class):

WOW ismertető és új kiegészítők

A választott kaszt (class) szabja meg a karakter képességeit, az általa használt harci technikákat és varázslatokat. A játékban kilenc alapkaszt választható, de az egyes fajok csak meghatározott kasztok közül választhatnak. A játék második kiegészítőjében vált elérhetővé egy speciális kritériumokat igénylő kaszt is, a halállovag, illetve a negyedik kiegészítőben egy szintén speciális kaszt jelenik meg, a Monk!!(a Mists of Pandariával)

 • Harcos(Warrior) – Ember, Törp, Gnóm, Árnyelf, Ork, Troll, Tauren, Élőhalott (Alap); Draenei (TBC); Goblin, Worgen, Vérelf (Cata), Pandaren (MoP)
 • Zsivány(Rogue) – Ember, Törp, Gnóm, Árnyelf, Ork, Troll, Élőhalott (Alap); Vérelf (TBC); Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)
 • Templomos Lovag(Paladin) – Ember, Törp (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Tauren (Cata).
 • Sámán(Shaman) – Ork, Troll, Tauren (Alap); Draenei (TBC); Törp (Cata).
 • Druida(Druid) – Árnyelf, Tauren (Alap); Troll, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)
 • Vadász(Hunter) – Törp, Árnyelf, Ork, Troll, Tauren (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Ember, Élőholt, Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)
 • Mágus(Mage) – Ember, Gnóm, Troll, Élőhalott (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Törp, Árnyelf, Ork, Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)
 • Boszorkánymester(Warlock) – Ember, Gnóm, Ork, Élőhalott (Alap); Vérelf (TBC); Goblin, Worgen (Cata).
 • Pap(Priest) – Ember, Törp, Árnyelf, Troll, Élőhalott (Alap); Draenei, Vérelf (TBC); Gnóm, Tauren, Goblin, Worgen (Cata), Pandaren (MoP)
 • Halállovag(Death Knight) - Minden faj (WotLK). A játék első hőskasztja (hero class).
 • Szerzetes(Monk) - Ember, Törp, Árnyelf, Gnóm, Draenei, Ork, Élőhalott, Troll, Tauren, Vérelf, Pandaren (MoP)

                                                      Written By BlackOps
*******************************************************************
**********************

A cikket a Tech World magazin bocsátotta a rendelkezésünkre. Ezer köszönet érte.