Dirt 3 játék teszt és bemutató

Ezen a szép napsütéses napon arra gondoltam hogy kéne valamit írni a weboldalra "De vajon mit?" arra gondoltam hogy kéne egy jó autós játékot keresni és jól utána nézni!
És a nagy gondolkodásba beugrott egy név a Dirt 2, de ahogy nézelődtem megleltem a Dirt 3-at!
Remegő kezekkel, vezetésre kiéhezve és virtuális benzinszagra vágyva vártam a DIRT 3-dik felvonását. Aggódással vetettem bele magam a játékba, attól félve, hogy elfogultság lesz úrrá rajtam de nem így lett! Colin halála óta, a nevet természetesen lehagyták, s csak egy valamiben értek el impozáns fejlődést, ez pedig a külsőségeket érinti. Minden résszel áhitoztuk a régi Colin sorozat hangulatát, de még nem sikerült elkapniuk Codiéknak az ízét. Nem vágytam RBR szintű valós rally versenyzőket is megizzasztó szimulátorra, de azért egy McRae széria szinttel megtisztelhettek volna minket, legalább az Ő emlékére!

Dirt 3 játék bemutató

A bevezetővel nem akarok elriasztani senkit, csak a száraz tényeket vázolom fel. Kezdve a menüvel, ami talán túl trendi is lett. Az egyszerű és a csicsás megjelenítés keveréke. Túl sok szót nem is érdemel, hiszen "csak" a szokásos menüpontok foglalnak helyet. Adott a karrier, az egyjátékos, a Time Trial és a multiplayer versenyek. Nekem  itt már gyanússá vált, hogy az agyonreklámozott Gymkhana nem szerepel a felsoroltak között. A gyanúm beigazolódott,  hiszen a fejlesztők beleépítették a turné rendszerbe. Saját gondolatom az volt, hogy külön lesz majd elérhető a cirkuszi mutatványokra éhes játékosoknak a Gymkhana.

Persze elérhetjük ezt a single szekcióban is, ahol szabadon választhatunk pályát és kocsit magunknak. Kipróbálhatjuk a különféle versenyeket, amik a karrierben is visszaköszönnek majd. A DIRT 2-ben már elkezdődött ez a "legyen jó az amerikaiaknak" stílus. Ken Block-al pedig tovább folytatódik ebben a részben. A Gymkhana nem csak az egyszerű trükkökre alapoz. Több szegmensből áll, táblákat verhetünk le, oszlopok közt kell minnél gyorsabban végigszáguldanunk, vagy ügyességünkkel manővereket végrehajtanunk. Engem ezek közül egyik sem nyűgözött le, s szükségét sem éreztem, hogy a DIRT Tour-ban is ez várjon reám. Ennek tetejébe még Ken Block hangja is irritált.

A mesterséges intelligencia is elég korrektre sikerült, az ellenfelek nem félnek összekarcolni egymás kasztniját, agresszívan védik pozícióikat a pályán. Végre figyelnünk is kell a riválisok reakcióit, nem csupán a saját magunkkal vívott verseny kerül elötérbe, egy jól idözített tervvel tényleg elönyt kovácsolhatunk magunknak. A hirtelen irányváltásokra a többiek is reagálnak és szándékosan ki is provokálják, ha arról van szó, érezni fogjuk, hogy a jármü viselkedése megváltozik minden kisebb-nagyobb ütközés során, és igencsak birkózni fogunk a lendületünkkel is – szerencsére a fizika ebben partner. Szóval, aki a Shift-féle agresszív stílust képviseli, hamar a pálya szélén találja magát. A játék kezelhetösége korrekt, de semmi mással össze nem hasonlítható. A különbözo autók eltéröen reagálnak mozdulatainkra, érezzük súlyukat és tehetetlenségüket, s mindezt csak tetézik a saras, murvás, aszfaltos és havas útfelületekböl fakadó körülmények. Meggyözöen teljesít e tekintetben a DiRT 3, dacára annak, hogy egyfajta keveréke az arcade és szimulátoros révületnek. A komfortérzetet segíti a számos nehézségi beállítás, egészen az életszerüség látszatáig. Az autónkat is precízen finom- hangolhatjuk, a felfüggesztésre, kerékdölésre, leszorító-eröre kitérve.

Dirt3 / A képet az IGN magazin készítette


Az egyik nagy előrelépés a rally autók felhozatala. A DIRT második epizódjától eltérően visszatértek a már elsőben is szereplő járgányokra. A 60-as évektől kezdve napjainkig megtalálhatjuk benne a lényeges gépeket. A peugeot 207, a Grande Punto, Lancia Delta, Mitsubishi Lancer, Subaru Impreza mellett a Citröen C4-est és sok Audi márkát is megcsodálhatunk a repertoárban. Ezen felül pedig a buggy, a teherautó, vagy a "szárnyas" trailblazer is kerülhet a popsink alá. Negatívum, hogy semmilyen formában nem piszkálhatjuk meg ezeket az autókat. Maximum végigböngészhetjük a menüben, garázs címszó alatt, attól függően mennyit nyertünk, vagy szereztünk a karrierben. Nincs szerelgetés és a törések sem befolyásolják a teljesítményünket!

A grafika lehet még szebb, mint amit az eddigi DIRT részek nyújtottak("Az én véleményem szerint sokkal jobb!És nemigen találni jobbat!", az EGO engine szépen muzsikál az már biztos! Ám újabb nem kívánatos tényező a kevés pálya. A már hetek, hónapok óta marketingezett 100 szakaszt sehol sem látom. Adott a sima rally, ahol egyenként indulunk neki a csekély futamoknak. Ezek pedig Kenya, Finnország, Michigan és Norvégia szerves részét képezik. Bár több szakaszból állnak (ebben benne foglaltatik a visszaút is), szépek és változatosak, de ez így nagyon gyenge. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb esetben csak másfél-két perces ámokfutást hajthatunk végre.

Dirt 3 XBOX 360 játék teszt és bemutató

Adottak még a zártkörű pályák, ahol több ellenfélt kell legyűrnünk. Itt is négy részleg képviselteti magát, (Michigan, Los Angeles, Monaco és Aspen) szintén kevés szakasszal. Ezeknél már alkalmazhatóak a buggyk és a teherautók is. Na és a nüansznyi special stage (ahol a gépi ellenféllel kell megküzdenünk), ebből még kevesebb van. A turnéba belepréseltek nehány drift versenyt is, értelemszerűen a csúsztatásokkal kell minnél több pontot szereznünk. A felsorolt szekciók vegyesen érhetőek el a karrierben, ahol nagyobb háromszögek találhatóak, melyek négy kisebb háromszögekre vannak osztva. Pontozással nyíthatjuk meg az újabbakat. Ehhez célszerű az első három hely valamelyikén végezni, a beépített Gymkhana bohóckodást nem feltétlen kell megcsinálni, ettől függetlenül tovább léphetünk.

A későbbiekben már megnyílnak a sorozatos versenyek is, de addigra beleunhatunk a játékba. A legnagyobb visszalépés a nehézség. Három tényező áll rendelkezésünkre. Az elsőben megkapjuk a fékrásegítést és a segédvonalat, a másodikban csak a segédvonalat, míg a harmadikban ezek nélkül kell helytállnunk. Így a kihívást kedvelő játékosok nem találhatják meg a számításaikat a DIRT 3-ban. Semmi, ismétlem semmi különbség nincs. Nincs gumiválasztás, nem is kell.

A monotonitást képes egy kicsit megtörni a már emlegetett havas, esős és éjszakai részek. Az eső már bizonyított a tavaly megjelent F1 gammában, itt is remekül néz ki. Főként belső szemszögből élvezhető, ahogy a szélvédőn megjelennek az esőcseppek. A várt hóval borított tájak is remekelnek, hóesésben pedig még szebb látványt nyújtanak (ez viszont nem látszik a szélvédőn, de ez csak szőrszálhasogatás).

Dirt3 játék teszt

A kezelés értelemszerűen nem hagy mély nyomot bennünk. Játszhatunk billentyűzettel, joystickkal, vagy kormánnyal. Mindenki maga döntheti el, mégis melyikkel élvezetesebb játszani. A mitfahrer-el nincs probléma, kellő időben tájékoztat minket az útirányokról. Emiatt érdemes a kanyarokban motorféket használni. Az idővisszatekerés lehetősége már-már hagyomány és kikapcsolni nem lehet, max nem használjuk a kihívás érdekében...

Felhőtlen újítás, hogy a kidolgozott meneteinket akár a YouTube videómegosztóra is feltölthetjük vagy UStream-en mutogathatjuk! Ami emberes lett, az a régi időket idéző osztott képernyős lehetőség, mindig is jó móka volt barátokkal, családdal versengeni (csak a személyesség kedvéért ez egy nagyon jó dolog csak nagy képernyöt igényel!). A multiplayer viszont nem egy nagy durranás egyszerre 8-an játszhatnak és ennyi. A standard dolgok játszanak közre, szerezd meg a zászlót, meg fertőzd meg a többieket, hogy minnél gusztustalanabb szinű zölddé váljanak. Esetleg a kiéhezett arcade és casual játékosoknak kielégítő lehet, de aki egy kicsit igényesebb, nem sokat foglalkozik vele. A legnagyobb baj az, hogy túlságosan is populárissá tették a játékot. Szó se róla, próbálták az előd hiányosságait kijavítani, ami alatt érthetjük a rally autókat és az időjárási elemeket. Bár az elödökben nem igazán volt lelke a multiplayernek, sok volt a megkötés, a DiRT 3-mal viszont összekapták magukat a Codies-nál, zombiautókkal és macska-egér játékkal (ahol az egerek a Mini Cooperek) színesítették az összképet, amely méltán lehet népszerü a baráti összejöveteleken. Az "Outbrake Zombie-ban" egy játékos megpróbálja megfertözni a többieket úgy, hogy nekik megy – remek móka, szintúgy, mint a "Capture the Flag". Utóbbi tényleg hatalmas térképeken zajlik, még azt is megkockáztatom, hogy nagyobb sikere lesz, mint a hagyományos játékmódoknak. Tényleg elragadta a fejlesztök fantáziáját a sok apró hülyülés, reményeink szerint böven elég lesz arra, hogy a DLC-kkel karöltve kitolják a játék szavatosságát!

A nehézségi ráta hiányzása, a nem beváltott 100 szakasz, kevés pálya és az unalomba fulladó karrier mód, mind negatívumként hat ki a játékra. A legtöbb értékelés 9 vagy a fölötti pontot fixált a produkciónak. A túlerőltetett Gymkhana rész is veszít a játék értékéből. Ez már nem rally, hanem egy arcade bohockódás. Két lehetőség van, vagy várjuk a DIRT 4-et, ahol mindezen "hibákat" átértékelik, vagy várjuk a GRID 2-őt, aminél nem kétség, az első epizód elismerően teljesített. Kevés jót vonultat fel a DIRT 3, ami igazán csak a grafikában jelentkezik. Meg aztán igazán elfért volna még benne pár stage (Japán, Argentin, Kina, Horvátország,Mexikó,Románia,Magyarország stb.).

Dirt 3 teljes játék


Minden egyes játékmód játszható online is, akár nyolc résztvevövel, illetve offline, osztott képernyos módban. Bár az elödökben nem igazán volt lelke a multiplayernek, sok volt a megkötés, a DiRT 3-mal viszont összekapták magukat a Codies-nál, zombiautókkal és macska-egér játékkal (ahol az egerek a Mini Cooperek) színesítették az összképet, amely méltán lehet népszerü a baráti összejöveteleken. Az Outbrake Zombie-ban egy játékos megpróbálja megfertözni a többieket úgy, hogy nekik megy – remek móka, szintúgy, mint a Capture the Flag. Utóbbi tényleg hatalmas térképeken zajlik, még azt is megkockáztatom, hogy nagyobb sikere lesz, mint a hagyományos játékmódoknak. Tényleg elragadta a fejlesztök fantáziáját a sok apró hülyülés, reményeink szerint böven elég lesz arra, hogy a DLC-kkel karöltve kitolják a játék szavatosságát!
Saját véleményem:Hát kezdeném a pozitivummal,hogy ne unjatok bele :D,elsöre a rali szerelmesei számára hitelesnek tünö videójáték, rengeteg versennyel és extra tartalommal,Gymkhana játékmód,Pofás látvány és hangzásvilág,Zombimód a multiban.
Negativumok:a DiRT Tour történetét és az unalmas dumákat hanyagolhatták volna,azért akadnak irreális versenyek,oda nem illö autókkal,csak Online Pass-szal nyílik meg az összes autó,unalmas malmozás a töltések alatt!
De azért nagyon érdemes kiprobálni!

                                                      Written By BlackOps
*******************************************************************
**********************

A cikket a Tech World magazin bocsájtotta a rendelkezésünkre. Ezer köszönet érte.