Ghost Recon: Future Soldier magyar ismertető

Ghost Recon

Már biztos sokan hallotatok a Tom Clancy's játékokról!Mint például a Hawx 1-2(Repülös) Advanced Warfighter és sok más Tom Clancy részröl...de most a LEGÚJABROL! Ghost Recon: Future Soldier-röl fogok egy kis bemutatót tartani!

A Ghost Recon: Future Soldier 10-15 évvel a legutóbbi Advanced Warfighter eseményei után játszódik, mikor a Ghost csapatot azzal a feladattal bízzák meg, hogy semlegesítsenek egy ultranacionalista szervezetet, melynek sikerült elrabolnia az orosz elnököt!

A feladat nem egyszerü, de szerencsére a csapat oldalán állnak a közeljövő hadviselésének legmodernebb vívmányai!!Melyek között láthatatlanná tévö álcaruhát, páncélozott robot segítötársat, illetve egy lábra erösíthetö külsö csontvázat találunk amely amellett, hogy lehetövé teszi az eddiginél jóval több felszerelés cipelését, jelentösen változtat a megszokott játékmeneten is. A kiegészítövel ugyanis sokkal gyorsabban tudunk futni és magasabbra ugorhatunk, lényegében tehát igazi szuperkatonaként viselkedünk a harcmezön!Ám a csapatunkra még így is szükségünk van. A fejlesztök ezért a teljes kampány során biztosítanak számunkra egy négy fös kooperatív módot, melyben ugyan nem osztogathatunk parancsokat, de a különbözö kasztoknak nagy szerep jut elsösorban a bónuszaiknak (a mesterlövészek szívverés érzékelöt, a kommandósok vállról indítható rakétákat, a felderítok pedig egy láthatatlanná tévö köpönyeget kapnak) köszönhetöen, melyek megfelelö kihasználásával nagy elönyöket kovácsolhatunk magunknak!!

A program Xbox 360-as változata kinectes támogatással is fel lesz vértezve: fegyvereinket "kézzel"!!! szerelhetjük szét és össze, továbbá a hangfelismerésnek hála szóban is adhatunk parancsokat!!(amit nagyon érdekesnek és valósághünek találok.)

"A háború sosem változik" - tartja a mondás! Nos, ez így ebben a formában nem feltétlenül igaz. Az Ubisoft Tom Clancy's Ghost Recon sorozata egy komoly agymunkát igénylö taktikai akciójátéknak indult és mindenképpen úttörönek számít!

 
 

Tom Clancy'sA korábban bejelentett Future Soldier azonban már az akcióra helyezi a hangsúlyt és egy teljesen új ko-op rendszert is megalkottak a fejlesztök. A Ghost Recon: Future Soldier eléggé eltávolodik elödeitöl és legalább annyira új és friss élményt nyújt majd, mint teszi azt a nemrég megjelent Splinter Cell: Conviction.

Az utolsó rész, az Advanced Warfighter óta már közel 4 év telt el és azóta bizony alaposan átrendezödött az akciójátékok piaca. Marcus és Dom (Gears of War) sok kellemes órát okozott, a Modern Warfare 2 pedig minden rekordot megdöntött. Épp ezért nem meglepö, hogy a Future Soldier nagyon is más lesz, mint az elödei!

Ezúttal nem lesz lehetöségünk percekig gondolkozni egy esetleges stratégián, döntéseinket a másodperc töredéke alatt kell meghoznunk. Pörgösebb és akciódúsabb az egész játékmenet.- ez az új Ghost Recon! A Future Soldier egy TPS-FPS keverék lesz, a manapság elmaradhatatlan fedezékrendszerrel megspékelve.

Az új rész legnagyobb újdonsága az úgynevezett link-up rendszer, mely a ko-operatív játékmódot hivatott erösíteni,nos a szisztéma alkalmazásához mindössze egy gombra van szükség és a hatókörünkben tartózkodó csapattársaink felett automatikusan átvesszük az irányítást. Ebben a módban társunk csak célozni és tüzelni tud, de - akár egy vonat vagy villamos - kötött pályán mozog, méghozzá a vezér mögött lemaradva egy lépéssel!

A "vonatozásnak" csak a link-up rendszert bekapcsoló játékos vethet véget, a befolyásolt karakterek önállóan nem tudnak kilépni. Épp ezért érdemes megválogatni vagy elöre megbeszélni, hogy ki vezeti a csapatot, mert egy rosszul választott vezetö mögött a halálba is menetelhetünk :).

Mint minden Tom Clancy játékban, úgy a Future Soldierben is a valóságban is létezö fegyverekkel harcolhatunk majd. Ám mivel a játék jóval a jelenkor után játszódik, így ezen eszközöket még csak prototípus formájában találhatjuk meg valamely katonai kutatólaborban!

A játékban négy karakter ,vagyis három és egy gép :) lesz jelen és mindegyikük teljesen más taktikát képvisel - és a történet során mindegyikükkel játszanunk kell majd. Elsö a "Kozák"nevezetü kommandós, aki a tipikus "eröember" szerepét tölti be. A lejjebb látható fegyverével pillanatok alatt képes shotgun módról gépfegyverre váltani és épp ezért ez az egyetlen puskánk lesz. :(

 

Magyar leírásKozákot segíti egy szuperszámítógép is, melynek kék színü kijelzöje a bal szeme elött található. Ez fontos információkat nyújt a környezetéröl, az ellenség helyzetéröl és a célzásban is segít. Utóbbi elengedhetetlenül fontos a Kozák vállán található mini-aknavetönek, mellyel akár a takarásban lévö ellenséget is befoghatjuk és kirobbanthatjuk onnan!!!

 

 

Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier

 

 

 

 

Második karakterünk "Bones", aki mesterlövészként segíti csapatát. Legnagyobb erössége a ruháját takaró "lepel", melyet aktiválva szinte láthatatlanná válhatunk.

Mozgás közben természetesen az élesebb szemü ellenfelek észrevesznek, de egy mesterlövész ne rohangáljon össze-vissza. Bones rendelkezik egy hanganalizátorral is, melynek segítségével több méterröl is bemérhetjük az ellenfél helyzetét!

 

 

 

 

Ghost Recon: Future Soldier"Pepper" a harmadik tagunk neve, aki szakmáját tekintve mérnök. Erössége rettenetes gyorsasága és hatalmas teherbírása. Mindezeket az Exoskeleton nevezetü kütyünek köszönhetjük, melyet a lábunkra kell felcsatolni! De Pepper irányítja a Predator nevezetü drónt is , mely szintén nagy segítséget jelent például a bombák hatástalanításánál.

 

 

 

 

 

 

Furure SoldierA negyedik "karakter" a "H1 Hammer", mely egy robot! Kerekeken gurul, szinte mindenhova képes felmászni és hatalmas tüzerövel bír. A valóságban az Amerikai Hadsereg valóban kísérletezik egy ilyen jármüvel, de erröl többet nem mondanak és az igazatt megvalva én se néztem alaposabban utánna. Sajnos rossz hír, hogy a környezet nem rombolható vagyis sem az ajtókon sem a legvékonyabb deszkákon nem lohetünk át. Ez azért kicsit illúziórombolónak és realisztika hiányosnak ígérkezik! :(

Mindenesetre az Assassin's Creed II és a Splinter Cell: Conviction is rajta van az utóbbi évek 10 legjobb akciójátékának listáján és remélhetöleg a Ghost Recon: Future Soldier is belép eme remek csapatba.

De végezetül annyit hogy ha egy jövöbeli "csucs-szuper" teknológiás játékot akarunk akkor a Ghost Recon: Future Soldier a tökéletes választás!

                                               

 

Written By BlackOps

 

A cikket a Tech World magazin bocsájtotta a rendelkezésünkre. Ezer köszönet érte.