Ingyenes játékok: Team Fortress 2

A Team Fortress 2 egy ingyenesen játszható, csapat alapú FPS játék.

 

Team Fortress 2

 

Fejlesztője a Valve, amely ezúttal is nagyot alkotott. A játék, a Team Fortress Classic folytatása, amely 2007-ben jelent meg, az Orange-box tartalmaként.

Akárcsak elődjei, a Team Fortress 2 is a csapatjátékra helyezi a hansúlyt. Mint a legtöbb FPS játékban, a csapatok színekre vannak osztva. Választhatjuk hogy a Vörös vagy a Kék csapatot erősítjük. A csapatok épülhetnek akár 10-11 tagból is, így minden karakter-Kékkasztnak van helye a játékban. Kilenc kaszt található a játékban, amelyek 3 különböző szakterületekre specializálódnak, így vannak a támadó(offense), védekező(defense) és támogató(support) karakterek. Ezeket játék közben váltogathatjuk, attól függően hogy az ellenség bázisát akarjuk lerohanni, a sajátunkat megvédeni, vagy segíteni akarunk csapattársainkon.

 

Team Fortress 2 ScouterOffense: (Támadó kasztok)

-Scout(felderítő)- Nagyon gyors.Képes a dupla ugrásra, aminek segítségével kétszer hosszabbat ugrik. A felderítő az ellenőrzőpontokat (control point) is kétszer olyan gyorsan foglalja el, és elég jó táska (intelligence) lopásra is.

-Soldier(katona)-Elég lassú kaszt. A Heavy után a második leglassúb, ám a 200 élete, viszonylag soknak számít. Rakétavetővel van felszerelve, ami sokat sebez, viszont nagyon lassan lő. Képes rakéta-ugrásra, amivel nagy távokat tehet meg, kis idő alatt, és magasabb helyekre is feljuthat.

-Pyro(lángszórós)-Elsődleges fegyvere a lángszóró, amellyel képes „felgyújtani” ellenfelét, így másodpercenkénti sebzést okozva, akkor is, ha nincs áldozata közelében. Az ellenséges Pyrokat nem lehet lángra lobbantani(persze sebzést okozunk, csak a tartós sebzés elmarad). Viszonylag gyors kaszt, így, körbe-körbe rohangálhatunk egy Soldier vagy egy testesebb Heavy körül.

 

 

 

Team Fortress 2 Heavy

Defense: (Védekező kasztok)

-Demoman(robbantó)-Közepes sebességű kaszt. Elsődleges fegyvere a Stickybomb launcher, amelyekkel tapadós gránátokat képes ellenfeleira zúdítani, nagy sebzést okozva velük. Nagyobb távolságon kissé pontatlan, de közép távon nagyon hatásos. A kaszt ideális használatához, szükséges egy kis tapasztalat, ami nem 1-2 óra alatt jön össze. A legfőbb tulajdonság, egy kis „szemmérték”.

-Heavy(gépágyús)-Orosz katona, egy NAGY gépágyúval. Egy tölténnyel 4 golyót lő ki. 300 élete van, ami nagyon soknak számít, ezért is kedvelik a szanitécek, mert Overheal-el 450, és szinte legyőzhetetlen. Nincs szüksége újratöltésre. Ez a karakter a védelem „bástyája”, melleseleg a kedvenc kasztom.

-Engineer(mérnök)-A legjobb védekező kaszt. Képes nyersanyagokból „fegyvereket” barkácsolni. Ezek lehetnek gépágyúk, adagolók vagy teleportok, amelyek igen hasznosak az ellenfél bázisának bekerítésére, vagy ellenörzőpontok megvédésére. Legnagyobb ellensége a Kém, amely képes kijátszani ezeket a gépeket.

 

 

 

Team Fortress 2 Medic

Support: (Támogató kasztok)

-Medic(szanitéc)-Egyedüli harcban szinte haszontalan, ám egy Heavy oldalán nagyon erős szövetséges lehet. Két képessége van. Az első, az OVERHEAL, ami lehetővé teszi hogy egy csapattárs életerőpontját annak 150%-ára növelje. A második képessége az ÜberCharge, amit ugyancsak csapattársain használhat. Néhány másodpercnyi töltés után aktiválódik, és pár másodpercig LEGYŐZHETETLENNÉ teszi az aktiváló Medic-et, és célpontját.

-Sniper(lövész)- Tapasztalt kezekben, egy igen erős kaszttá válik. Sebessége lényegtelen, hisz úgyis egy helyben áll. Egyetlen gyengepontja az, ha egy Spy a háta mögé lopózik és megöli. Azért, hogy ezt elkerüljük, próbáljunk sarokba állva „dolgozni”. Egy jól írányzott lövéssel akár egy Heavy-t is képes leteríteni. Mindenképpen a Heavy, a Medic, és más Sniper karakterek eltávolítására törekedjünk.

-Spy(kém)- Talán a legerősebb támogató típusú karakter. Nagy fegyvertárral rendelkezik, és egy rutinos játékos kezében verhetetlen. A láthatatlanságot kombinálva a késével(amelyhez hozzátenném, hogy akit megszúr vele, az azonnal meghal), könnyedén el tudja tenni láb alól az ellenséges csapat nagy részét.

A Valve azt erőlteti hogy a játék kiegyensújozott legyen, ezért azt szeretné, ha minden karakternek meglennének a külön erősségei, és gyenge pontjai.

A játék tartalmaz egy online Aukciós-házat, amely lehetővé teszi,a játék közbeni vásárlást, Steam egyenlegünkről. A játék ingyenesen letölthető Steam fiókunk használatával. Számtalan „Achievement”-et tartalmaz, amiket hosszú, és szórakoztató órák alatt összegyűjthetünk.

Emellett a játékban kaphatunk különböző tárgyakat(fegyvereket, felszereléseket), amelyek hasznosak lehetnek. Ha mégsem bizonyulnak annak, akkor elcserélhetjük a játékban valakivel, akinek nagyobb szüksége van rá, mint nekünk.

 

Végülis, a grafikán kívül, semmi kivetnivalót nem hagy maga után a játék. Élvezetes multiplayer, rengeteg szerverrel. A játékélmény, az irányítás és a hangok jól sikerültek. A Valve újra hozta a szokásos formáját.

Készítette: TERRAMAXXX

A cikket a Tech World magazin bocsájtotta a rendelkezésünkre. Ezer köszönet érte.