Ingyenes játékok: Battlefield Play4Free(P4F)

 

Battlefield ingyenes

Na ma ezen a részemröl forró napon egy "forró"azért nem nagyon mondható játérol fogok beszélni!

És hogy számotokra érthetö módon leirjam elöször itt a cime: Battlefield Play4Free(P4F)

És hogy ez mit takar magában...

Hát elöször is ez a Battlefield teljesen INGYENES mint ahogy azt a neve is elárulja!

Bár nem ez az elsö INGYENES játék!Számos anime-világba elkalauzoló, nagy számú bögyös hölgyikékkel elöadott MMO virágzik a mai napig is(Mint például Metin 2,Sho Online,Cabal Online,Conquer,Hero Online és sok más!) ezek a játékok csak ugy melözöleg hozzáfüzve hogy nem az eredeti CD vagy DVD eladásbol pénzelik magukat hanem az Item Shop és egyéb EXTRA jutalmakbol,amiket természetesen Bankkártya vagy Telefonos SMS átutalás-al fizethetö ki! Néhány elemzö pedig egyenes a PC-s játékok jövöjét látja a „freemium” rendszerben, így kétségtelenül van benne potenciál. A DICE-nek már nem ez az elsö hasonló próbálkozása: a 2009-es Battlefield Heroes ugyan rajzfilmszerü és könnyedebb müfajt képviselt, a Play4Free viszont a multis csatamezöket kedvelö HARDCORE! arcokat fogja még a nem létezö nyakkendojüknél fogva. Így aztán célszeru mindezt komolyan venni, tekintve, hogy a projekt mögött az Electronic Arts áll!És ennek az ingyenes Battlefield megjelenése sok játékot maga mögé szorithat ha kiküszöbölik az alábbi hibákat!

Negativum:

-Gyakran elöforduló,idegesitö LAG!

-Ha gyorsabban akarsz fejlödni, több extrára vágysz, akkor fizetned kell érte!

-Túl sok az ingyen beszabadult, eszetlen,csaló játékos!(De ez szinte minden INGYENES játéknál igy van!)

-Nem futtatható simán böngészöböl, kliens kell hozzá(Ami nemis anyira rossz :)!attól függ ki hogy szereti!)

Na ha ezeket kiküszöbölik attól kezdve szupernek mondható játéká válik!

De van pozitivum is:-Az évek során megteremtett BF-hagyományok ingyenes alternatívája,ismerös helyszíneken és stílusban!(Ami a Veterán Battlefieldesek-nek nagy elöny!)

-Szokásos DICE-minöség: remek hangok és kellö finomhangolás.

-A fejlödési rendszer magáért beszél,de azért vannak idegesitö mozanatai.

-Végre egy free-to-play alternatíva a hardcore arcoknak is.

És térjünk a lényegre a Letöltés és a Regisztrácio a hivatalos oldalon megy végbe,ha valamilyen csoda folytán még nem rendelkezünk EA-s fiókkal,vagy egyszerüen bejelentkezhetünk accountunkkal,ami után máris letölthetünk egy böngészöbe épülö plugint. Ha ez megvan, malmozhatunk,mire lemászik a nagyjából egy gigabájtot foglaló kliens. Kicsit csodálkoztunk azon, hogy egy fikarcnyi parancsikont sem találunk a desktopon, de még a Start menüben sem: az adatok ugyan a merevlemezröl töltödnek be indulásnál, de csak ha a böngészöben bejelentkezünk a felhasználónevünkkel és jelszavunkkal. Így kicsit más értelmezésbe kerül „a böngészöböl futtatható” elnevezés, kényelmesebb lett volna a játék ikonjára rákattintva, ugyanis egy idövel unalmassá válik folyton felmászni a Play4Free weboldalára. A Quake Live ebböl a szempontból sokkal felhasználó-barátabb!

Battlefield ingyenes teszt

Az indítást követöen egy kissé kaotikus, ám jó hangulatteremtö zúzós dallamokat hallató fömenüben találjuk magunkat, ahol másodpercenként tolják az arcunkba a vissza nem térö ajánlatokat, miszerint vásároljunk új fegyvereket és felszerelést – persze valódi pénzért –, pedig még éppen akkor alakítottuk ki saját bakánkat a meglehetosen behatárolt keretek között. Néhány séma, néhány eltérés – de a lényegen nem változtat. Aki továbbra sem hajlandó fizetni egy lyukas garast sem, azok számára újoncként marad az alap géppisztoly, mindenféle csili-vili irányzék, durva sebzés és nagyobb tárkapacitás nélkül, pedig igen tekintélyes mennyiségü cuccot vásárolhatunk magunknak! A veterán fegyvereket, durvább páncélokat, teljes egyediséget varázsló külsöségeket csak valódi pénzért vásárolható ''arany-tokenekkel'' lehet elöhívni. Máskülönben a játékban szerzett pontok csupán ''ezüst-tokeneket'' jelentenek, ezzel pedig limitált ideig használhatjuk a jobb és pontosabb ''mordályt'',ami végleg nem marad a tulajdonunkban!Szóval jobb ha ki-gémeled vele magad és kiélvezed mert nemsokáig tart!

Battlefield ingyenes Play for free

A legelsö indításkor választhatunk magunknak kasztot a felkínált, a szabványoknak teljesen megfelelö típusok közül, úgy mint:Assault, Recon, Medic és Engineer. Ez egy nagyon fontos választás!!Mivel nem tudunk késöbb szabadon változtatni, hiszen elég sok zsetont kell ahhoz összegyüjtenünk, hogy másik karakter-slotot nyissunk meg, nem beszélve arról, hogy éppen elég kihívást nyújt egyetlen katonát fel-fejleszteni! Szóval, ha más osztályra vágysz, válts iskolát vagyis felhasználói fiókot. Éppen szabad féröhelyes szervert egy-két perces töltés után talál magának a játék, s a partnereim nevének tanulsága szerint magyar játékosok is szép számban elöfordulnak!Arra is lehetöség van, hogy barátainkhoz csatlakozzunk(rácsatlakozunk), netán kedvenc szervereinket is felkereshetjük,ám kezdéskor az alapból felkínált, instant játszótéren is nagyon el-lehet lenni.

Már az elsö pillanattól kezdve megcsapott a Battlefield 2 régen megismert, ám soha nem felejtett mámorító szele, ami nem is csoda, hiszen a Play4Free ugyanazt az engine-t használja, mint a klasszikus 2005-ös rész. Söt, majdhogynem teljesen arra épül, ami mindenképpen jó hír: az alapból elérhetö három térkép közül mindegyik ismerösként tért vissza – köztük a jó öreg Karkand is! Ez voltaképpen egy nyílt, partmenti környezetnek és két tágas városi helyszínnek felel meg, a szokásos jármüvezetéssel és a gyalogos kommandózással. Bár már több éve rá se néztem a BF2-re, néhány sarok és útvonal még a mai napig is eszembe jutt. A küldetések célja ennyi év távlatából mit sem változott: a Conquest játékmód ismérvei azok, hogy elfoglaljuk a terepen a lehetö legtöbb stratégiai pontot és tartsuk meg azokat minden áron, s ez megalapozza a gyözelmünket. Természetesen az amerikai és az orosz csapatok feszülnek egymásnak, szinte ugyanazokkal a fegyverekkel – fittyet hányva a mai trendekre, tehát Kína és Korea, netán Afganisztán fiai kimaradtak a szórásból. A két szembenálló fél néhány felszerelésben és az használt haditechnikai jármüvekben tér el egymástól, mert azért még belefért egy kis módositás is!

Battlefield ingyenes p4f

A folyamatos akciót megalapozzák az újraéledési pontok, melyek követik a csata éppen aktuális helyzetét, igaz a játékos beleszólása annyi, hogy ezen felül csupán az anyabázison respawnolhatunk, ha szeretnénk!Az elöbbi esetben kell néhány másodperc ahhoz, hogy a nagy kavarodásban felfogjuk, hol is vagyunk, elöfordult az is, hogy a nézelödésünknek az ellenség tüze vetett véget elég hamar! A baráti egységek kékkel vannak jelölve, viszont párszor túl késon különbözteti meg öket a program, s akkor már mindegy. Ölésért, területfoglalásért, sebzésért, gyilokban asszisztálásért (szóval mindenért) tapasztalati pontok járnak, ha pedig egy bizonyos mennyiség összegyülik, akkor szintet lépünk. Katonánk további lehetöségeit pedig egy skill-fán át is tudjuk nézegetni, mellyel több löszerhez, jobb egészséghez, valamint földi- és légi jármüvezetésekhez férhetünk hozzá. Ha nem akarunk valódi pénzt költeni, minden sokkal lassabban zajlik, de kellö türelemmel és sok kudarc árán is fel tudjuk fejleszteni karakterünket!

Az alacsonyabb szinteken fegyverünk sebzése nem okoz olyan nagy kárt, és pontossága is hagy némi kívánnivalót maga után, ha pedig nem akarunk sorozatosan meghalni a burzsuj és magasabb szintü játékosok keze által, ideje lesz gondolkoznunk egy kicsit. Tapasztalatunk után ezüst-tokenek járnak, melyekkel egy vagy több napra, esetleg egy hónapra vásárolhatunk magunknak durvább golyószórókat és extrákat nyújtó cuccokat, az arannyal pedig akár örökre is! Mérlegeljen mindenki, hogy mindezek megérik-e a valós valuta bevetését?!

A játékmenet hozza a megszokott formáját, ha játszottál már Battlefieldekkel, pár perc múlva magad is belejössz és szintezzel szinte segitség nélkül.Sajnos a hatalmas ping miatt eloforduló szaggatás és lag az elsö napokban bizony ötpercenként ledobált a szerverröl, jelenleg sokat javult a netkód és a kapacitás, ám mindmáig elöfordulnak pár másodperces kiesések, melyeket a játék a mi netsebességünk számlájára ír fel, holott ahhoz annak semmi köze, talán a fejlesztök saját eröforrásainál kéne kapirgálnia és nem a mi netünkre foggni. A fejlövés most is azonnali halálhoz vezet, amit külön jutalmaz is a játék. A veterán játékos-státusz szinte értelmét veszti... számos az olyan noob résztvevö, aki csak ideiglenesen vásárolta meg a hírnevet és a maximális élvezetet, de attól még ugyanolyan ügyetlen és a csapatjátéknak bemutató egyén. Kezdéskor mindenki rohan a legközelebbi jármuhöz, függetlenül attól, hogy tudja-e azt kezelni; persze elég sok profi helikopteres és vadászgépes arc van, de a nagytöbbség fogyóeszközként tekint a páncélosokra. Általánosságban eszetlen mészárlás folyik a csatamezökön, mindenki a közepébe hajt, egy-két emberrel müködik a kooperáció – más útvonalakon, oldalról, csendben és müvészien gyilkolni viszont csak a középmezönyben elég. Ha a tabellán fentebb akarsz araszolni, fel kell venned a ritmust, mivel nagyon durván záporoznak a golyók!

Battlefield ingyenes bemutató

Egyszerre 32 játékost támogat a Battlefield Play4Free, ám az üzleti modellböl adódóan komolyabb elfoglaltságot keresö egyéneknek bizony szemet kell hunyniuk a csapattársak szokásai felett, ha már olyan, mint multiplayer-etikett nem létezik, pláne ingyenélök számára. Ha az anyahajóról idejében el tudsz repülni egy helikopterrel, lassan feltünik a csatatér, a pilóta meggondolja magát, kiugrik, mi is követjük a példáját (szerencsére a space lenyomásával kinyitjuk az ernyönket, ami nagyon hasznos), a tengerparti épületek kuszasága számos lehetöséget rejt magában, néhányszor lesz csak klausztrofóbiánk, vasút indul a földrész belseje felé, a fák lengedeznek a szélben. Karkandon pedig a homok marja a torkunkat, újságpapírokat hord a szél, lövések zaja miatt összerándul a gyomrunk, mindenki a saját kicsinyes útját járja. Aztán, mint valami égi jel, csak nagyokat pislogunk azon, hogy társaink végre összedolgoznak, nosza velük összefogva el is hódítjuk az elsö stratégiai pontot, jön az ádáz harc, hosszú percekig senki nem lép elöre, majd néhány szemfülessel kiegészülve szük sikátorokon keresztül célba vesszük a félreesö, nem igazán örzött kontrollpontot!De ott se maradunk akció nélkül!

A játékban egyelöre kevés a térkép, a fegyverek viszont jók és örülünk is nekik, ha ideig-óráig hozzájutunk egy finomabb darabhoz. A grafika már öregecske, kicsit sekélyes, a hangok viszont hozzák a megszokott formájukat, legyenek azok a mordályok kattogása, vagy a környezet hangjai – minduntalan azt az illúziót keltik, hogy a háború részesei vagyunk testközelböl. Komoly DICE-minöség, akik tanultak a Bad Companyk rendszeréböl. A balansszal sincs gond, nem bekötött szemmel fejlesztettek játékot az évek során a svéd felebarátaink. A képlet gyors és egyszerü, bármikor elövehetjük, akár 15 percre is, de más gépen bejelentkezve újra le kell töltenünk a klienst! Ha rendszeresen játszunk, akkor nem leszünk túl nagy hátrányban a fizetös játékosok mellett(ami egy bátoritó dolog), az ezüst pontok némileg kompenzálják a hiányosságokat. Idö kell, mire kiforr, stabilabb netkóddal, kicsivel több tartalommal szép jövö elé nézhet a Battlefield Play4Free.

                                                Hát a végére csak anyit hogy hajrá skacok játékra fell!

Minimum gépigény:

    Operating system: Windows XP or Windows Vista

    CPU: Intel Pentium 4 1.7 GHz

    RAM: 512 MB (1 GB on Windows Vista)

    Video card: 256 MB, Pixel shader 2.0, DirectX 9.0c

    Sound Card: DirectX 9.0c compatible

    Hard Drive space: 1 GB

    Internet connection: 256 kbit

 

                                                Written By BlackOps

A cikket a Tech World magazin bocsájtotta a rendelkezésünkre. Ezer köszönet érte.